07 juni, 2012

Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping

Bakade ju en mazarinkaka igår. Väldigt god så här kommer receptet :)

Mördeg:
2 dl florsocker
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 ägg

Mazarinfyllning:
125 g smör
250 g mandelmassa
2 ägg + 1 äggula
3 msk mjöl
Ca 200 g rabarber i 1 cm stora bitar eller andra bär.
2 msk rörsocker

Mandeltopping:
50 gram smör
100 g grovhackad mandel
1 dl florsocker.

Rör ihop mördegen till en blank deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Blanda smör och mandelmassa i en matberedare. Tillsätt äggen och mjölet. Blanda till en slät massa.
Tryck ut mördegen i en form med löstagbar kant. Häll i mazarinfyllning. Vänd rabarberbitarna i sockret och tryck ner i smeten.
Blanda den grovhackade mandeln tillsammans med smöret och florsockret till en smuldeg. Strö det över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter i 180 grader tills kakan är gyllenbrun. Prova med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt askan svalna innan du tar ur kakan ur formen.

Ni bör prova för den är riktigt god :)

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar