15 januari, 2014

Lite bakning

Hjärtat fyller ju 8 år på fredag så det har blivit lite bakning ikväll.  Jordnötskakor som går superfort att göra och är makalöst goda. Prova vet ja :)

I burk jordnötssmör ca 350 g
2 dl sirap
1 dl socker
1 dl cocos
Ca 10 dl cornflakes
150 g vit choklad
200g mörk choklad

Smält jordnötssmör,  sirap och socker i en kastrull.  Häll i cocosen och cornflaksen, blanda väl.  Häll ner smeten i en form med hög kant ca 30*20 cm och tryck till smeten lite.
Smält chokladen var för sig. Häll sedan ner den över jordnötskakan, häll den vita först.  Rör om lite så att det blir som marmorering. Låt stelna i kylen, skär sedsn upp i mindre bitar.  
Går utmärkt att frysa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar