21 juli, 2015

Spontankväll

Jag  tror att vi har dragit vinstlotten när det gäller grannar. Vi har en pensionär på ena sidan som gärna bjuder på fika och kollar till huset när vi inte är hemma. Vi hjälper varandra när det behövs, jag skjutsade henne och barnbarnen häromdagen när hennes bil inte startade blandannat. Vi har inga problem att fråga varandra om hjälp och man gör det med glädje då man vet att hon gärna hjälper till om vi behöver det någon dag.

Sen har vi familjen S på andra sidan. Barnen springer emellan oss och är lika mycket här som där. Det blir ofta spotanmiddagar som tex ikväll. 
En liten kommentar över staketet resulterade i middag hos oss. De tog med sig grillad lax och lite ost och kex och vi stod för potatis, romröra och sallad. 
Sen blev det lite blandning av vad vi hade hemma att dricka, så lite rose,  några flaskor bubbel och lite snacks. S vän M kom förbi så även hon stannade på mat. Så lätt och enkelt och så anspråkslöst.
Ingen tar illa upp om man känner att man är trött vid 21 och vill gå och sova. Så det kan bli allt från väldigt sena kvällar till tidiga.

Men som sagt, vi är lyckligt lottade med bra grannar ❤

1 kommentar: