Fick syn på en bild på stora maränger i en av inredningstidningarna jag fått av mamsen. Kom att tänka på franska chokladmaränger och hur länge sen jag gjorde dem. Kanske skulle ta och göra en sats tills i helgen. De är underbart sega inuti och ljuvligt goda..får nog bli en favorit i repris. Vill du prova så gör såhär:
12st
3 äggvitor (1dl)
2 dl socker
50 g blockchoklad.
Smält blockchokladen. Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, 5-10 min. Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock.
Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun. Lägg smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 125°C, tills kakorna släpper papperet, ca 1 timme.
Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun. Lägg smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 125°C, tills kakorna släpper papperet, ca 1 timme.
Lycka till!
Tjingeling!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar