23 november, 2011

Recept på Lussemuffins

Efter förfrågan på mina bakade Lussemuffins idag så kommer receptet här.

25 g jäst
50 gram smör
2 ½ dl 3 % mjölk
125g lätt kesella
1 påse saffran
3/4dl strösocker
1 krm salt
8 ½ dl vetemjöl

Fyllning:
2 msk rumsvarmt smör
50 g riven mandelmassa

Garnering:
1 ägg
2 msk flagad mandel

Gör såhär:

Smula jästen i en degbunke, smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i bunken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen tills den är smidig och blank. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Ta upp degen och arbeta den på ett mjölat bakbord, forma den till 12 släta bullar. Lägg dem i muffinsformar.
Blanda smör och mandelmassan. Gör ett hål i mitten av muffinsen och klicka i fyllningen.. Jäs i ytterligare 20-30 minuter. Pensla med ägget och strö mandeln över. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter.

Själv tog jag pärlsocker ovanpå istället för mandel då jag glömt köpa det och det gick lika bra :)

Lycka till!

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar