14 oktober, 2012

Fläskfilégryta

Igår var jag mer än trött efter höstfotograferingen och det känns att jag inte är helt 100 i kroppen..supertrist, men jag börjar vänja mig med att inte vara helt 100 och det kommer jag väl att få leva med kan jag tänka mig. Vi ställde in daten med fam Lygnegård/Eriksson, trist men vi får ta det en annan helg helt enkelt.

Tjejerna ville ha hämtmat, Patricia från Vita Elefanten (thairestaurang) och Bianca ville ha hamburgare. Maken var sugen på något smaskigt och jag ville göra något som gick fort och som var gott. Googlade lite och hittade det här receptet på en blogg. Det var superenkelt, gick fort att göra och i väldigt gott. Bustrollen åt massor, så jag vill dela med mig receptet till er.

Fläskfilégryta 4 pers


ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlök

2msk hackad persilja ( kan uteslutas om man vill, det funkar bra ändå)

1 lök

1msk tomatpure

färska champinjoner

ca 1msk kalvfond

skvätt honung

3dl mellangrädde

2 dl creme fraiche

salt peppar

Stek köttet i minder skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna, lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under lock i ca 10 minuter.

Vi åt kokt ris och en god sallad till + vitlöksbröd.

Tjigeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar