20 december, 2010

Julgodis.

Gjorde som sagt en sats med Malins chokladkola nu ikväll. Den blev så supergod att jag bara måste dela med mig av receptet :)

3 dl vispgrädde
3 dl socker
50 g smör
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ msk vaniljsocker
½ dl cacao eller 100 g blockchoklad

Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Rör tills allt har smällt samman och börjat koka. Vrid ner värmen till medeltemperatur. Låt koka i ca 20 minuter (beror lite på kastullens storlek) Använd gärna kökstermometer vid 125 grader blir kolan mjuk vid 140 blir den hård. Om du inte har kökstermometer gör ett kulprov, när den går att rulla till en liten kula är den klar. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, låt stelna.

Men gör bara en sats åt gången. Lycka till!

Tjingeling!

1 kommentar:

  1. Visst är den smarrig?! Den bara smälter i munnen... ALLA som gillar choklad måste testa den ;) Kram kram på dig!

    SvaraRadera