22 juni, 2011

Hm..vet om det blev bra...

har gjort en plåt med brownies som jag aldrig provat förut. Har nu precis tagit ut plåten ur ugnen och den ser väldigt fin ut, men när jag gör stickprovet och den ska vara lite kladdig så nada kladd :(
Jaja, det ska vara chokladfrosting ovanpå också så det kladdar ju till det lite extra..
Får prova en bit lite senare och se om den får godkänt eller inte, annars är får jag hitta på något annat..

Tjingeling!

Uppdate: Den blev kanongod..lagom kladdig och lite seg..jipppiii!!! Så här kommer receptet:

1 plåt/24 bitar.

350 g mjukt smör

6 dl strösocker
3 dl cacao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt
Rör ner cacao, sirap och salt, rör ner 1 ägg i taget och vänd sedan ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ungsplåt med kant och fyll på smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladfrosting:
120 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 ½ dl cacao
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
2 msk varmt kaffe

Vispa smör, florsocker, cacaon och vaniljsockret krämigt. Tillsätt osten och kaffet och vispa till en slät frosting. Bred detta över kakan.

2 kommentarer: