20 juni, 2011

Recept Tortanto med fetaost och oliver.

Här kommer receptet på Tortanton som jag bakade idag. Detta är grundreceptet.

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special

Blanda ljästen,vattnet, olivoljan, saltet och honungen och blanda tills jästen löst sig. Rör ner durumvetet och ha sedan i vetemjölet lite i taget tills degen har blivit fast. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter tills dubbla storleken. Sätt ugnen på 250 grader. Tryck ut brödet i en rektangel ca 1 cm tjock, kavla ej då luften går ur degen.

200 g fetaost
1 dl svarta oliver
3 kvistar färsk rosmarin
2 msk fänkålsfrön
2 msk flytande honung
Svartpeppar från kvarn.

Hacka oliverna och rosmarinen. Krossa fänkålsfröna lite och smula sönder fetaosten. Strö över allt på degen och ringla honungen över. Pensla kanten med vatten och rulla ihop degen till en rulle, forma till en krans. Lägg kransen på ett bakplåtspapper och mjöla. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Sänk ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter och låt det svalna på ett brödgaller.

Själv hade jag även i 5 st soltorkade tomater som jag strimlade.

God bakning!
Tjingeling!

1 kommentar: